Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските щангисти с 19 медала от европейското в Москва

Христо Христов
Снимка: БФВТ

Участието ни на Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва приключи с бляскаво представяне на 19-годишния Христо Христов. Той извоюва два сребърни медала.

Българите се връщат у дома с 19 медала - три златни, три сребърни и един бронзов в двубоите. След титлите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, вторите места заеха Ивана Петрова, Карло Насар и Христо Христов, а на трето се класира Валентин Генчев.

Това е най-доброто класиране на страната ни на европейски първенства от 2004 година насам. С отличното си представяне в руската столица, България почти сигурно си осигури максимума от две квоти при мъжете за олимпиадата в Токио това лято. 

Още подробности вижте ТУК

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40