Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Златна лаврова клонка“ за почетния ни консул в Намибия Михаил Михайлов

Снимка: МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева връчи почетния знак на МВнР „Златна лаврова клонка“ на доскорошния почетен консул на България в Намибия архитект Михаил Михайлов. Отличието е за приноса му в развитието на отношенията между двете страни по време на близо 15-годишната му работа. 

„Уважението и доверието, което намибийските власти изпитваха към Вас, беше наистина много голямо. Вие бяхте повече от почетен консул, бяхте посланик на България. Вярвам, че през тези 15 години сте допринесли много за подобряването на нашите двустранни отношения“, заяви Захариева.

Михаил Михайлов бе освободен от поста почетен консул на 17 март 2021 г., като причината е окончателното му завръщане в България.

Изучавал дипломация, архитектура и музика, през 2010 г. Михаил Михайлов получава призванието „писателят на Африка“ от премиера на Намибия Нахас Ангула заради книгата му „Бушменска прокоба“, която се изучава в намибийските училища.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите зад граница могат да подават заявления за гласуване и онлайн

От 12.00 часа българско време на 23 април 2024 г. на интернет страницата на ЦИК вече може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната . Електронните документи служат за образуване на избирателни секции извън страната (при подадени..

публикувано на 23.04.24 в 14:15

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора. "В най-наситения с..

публикувано на 22.04.24 в 19:35
Ваня Которова

Ваня Которова от Будапеща - за народознанието като смисъл и възможност за себепознание

Легендарна е славата на българските градинари в Унгария, започнали да пристигат там още през ХІХ в. и допринесли за развитието на земеделието в тази централноевропейска държава. Те са причината и до днес в Унгария името „българин“ да звучи..

публикувано на 21.04.24 в 15:18