Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задължителна карантина за пристигащи в Албания от Гърция и Северна Македония

Снимка: архив

Албания въведе задължителна 14-дневна карантина за всички граждани, пристигащи от Гърция и Република Северна Македония. Мярката, която е в сила от 20 април 2021 г., ще продължи до 3 май 2021 г.

По информация на посолството ни в Тирана всички български граждани, които планират пътуване до Албания през посочения период, за да избегнат налагането на карантина, могат да използват маршрута през Косово.

Припомняме, че за влизане на територията на Албания не се изисква представянето на негативен тест за Covid-19. В страната продължава да е в сила забрана за движението на граждани и превозни средства между 22:00 и 6:00 часа. Глобата за нарушаване на тази мярка е в размер на 10 000 леки (около 80 евро).

Допълнителна информация за режима на пътуване до Албания може да намерите ТУК.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В края на седмицата времето остава облачно и дъждовно

В петък , 19 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в София 1°. Облачността ще е значителна, с разкъсвания по поречието на Дунав. По обяд в Рило-Родопската област ще завали. Дъждът до вечерта ще обхване Южна България...

публикувано на 18.04.24 в 20:20

Рисковете за страната идват от образованието, демографията и здравеопазването

10 основни риска пред страната за идната декадапосочва националното експертно проучване, озаглавено "Десет години, десет риска пред България", предава БТА. "Влошаване на системата на образованието“ е водещият риск посочен от допитването...

публикувано на 18.04.24 в 19:50

България днес - 18 април 2024 г.

В „България днес“ на 18 април, Световен ден на радиолюбителите, разговаряме с Виктор Маринов, отдаден на радиото от 1977 г., след това се спираме на конвенционалните форми на журналистиката и въпроса доколко те намират отклик у младата публика в контекста..

публикувано на 18.04.24 в 19:00