Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца разказват видео истории от българските села

Снимка: Светла Бондова

„Историята на моето село“ е името на конкурс за видео, направено от деца до 15 годишна възраст. Целта е да се насърчи комуникацията между младите хора и техните баби и дядовци. Но също така да се припомни миналото и да се разкаже по нов начин, а именно чрез кратък видео клип до 2 минути. 

В конкурса могат да участват и месните читалища, обясни пред БНР-Видин Мария Латинова, секретар на фондация "Възраждане на българските села". Регистрацията става страницата на фондацията във Фейсбук, която се нарича "Да възродим българските села". 

Всички участници от дадено село трябва да качат своите материали под пост на тяхното читалището, а на 6 май ще бъде обявен победителят. До момента участие в конкурса са заявили читалищата в селата Белозем, Попинци, Ресилово, Голица и врачанското село Лиляче. Крайният срок за участие в конкурса е 30 април.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рекордно количество хероин задържаха на ГКПП “Капитан Андреево”

Близо 403 кг хероин на стойност над 16,7 млн. лв. беше открит на ГКПП “Капитан Андреево”. “ Заловеното количество е рекордно за последните пет години ”, заяви на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов. Наркотикът е бил разпределен в 156..

публикувано на 20.04.24 в 13:55

Емблематични сгради в София да възстановят статута си на недвижими културни ценности

Столичният кмет Васил Терзиев настоява в писмо до министъра на културата и директора на Националния институт за недвижимо културно наследство да бъде възстановен статутът на недвижими културни ценности на 17 сгради в центъра на София. Сградите са..

публикувано на 20.04.24 в 11:08

Автобус с българска регистрация катастрофира в Турция, единайсет души са ранени

Единайсет пътници пострадаха в катастрофа с български автобус , съобщи Генералното ни консулство в Одрин. Превозното средство, което е пътувало от Истанбул за Добрич, е излязло от платното, ударило се е в дърво и се е преобърнало вчера на обед на..

публикувано на 20.04.24 в 09:23