Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев даде начало на инициатива за залесяване

| обновено на 24.04.21 в 14:58
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев даде начало на президентската инициатива „Да засадим дърво, да възродим българската гора“ в близката до София Плана планина, съобщи пресцентърът на президентството. 



На различни места в цялата страна, залесяването се осъществява с подкрепата на учебни заведения, неправителствени организации и доброволци два пъти годишно – пролет и есен. 

По думите на президента Радев, българските гори не са само национално богатство, а част от националната ни памет и идентичност и неслучайно са изрично вписани в българската Конституция.



„Всички имаме дълг да пазим българската гора от варварската сеч“, заяви държавният глава и благодари на всички доброволци, които залесяват днес навсякъде из страната.

Снимки: БГНЕС, Presscenter ADMP


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

60 метрова трапеза сближи съседи и столичани в София

„Донеси храна. Опознай съседа", под това мото община „Оборище“ организира „Голямата маса“. В събота общата трапеза затвори за коли централната столична улица „Екзарх Йосиф“. Опънатата 60 метрова маса събра съседи, но също гости и туристи. Край масата с..

публикувано на 28.07.24 в 15:41

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14

В ПП-ДБ и БСП се надяват на успех в третия мандат за съставяне на правителство

Шансовете да се сформира правителство с третия мандат, са малки, ''но би могло да се случи чудо'', изрази очакване съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов. За БНР той заяви, че тяхната коалиция ще..

публикувано на 28.07.24 в 13:46