Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България препотвърди подкрепата си за Чехия по шпионския скандал

Снимка: МВнР

Българското правителство потвърди отново пълната си подкрепа за Чехия по повод незаконните руски действия срещу нейния суверенитет. „Нашите правоохранителни органи са вече в контакт с властите в Прага, за да окажат пълно съдействие при разследването”, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която прие днес посланика на Чехия Лукаш Кауцки

Двамата са обсъдили последните развития около експлозията на склада за боеприпаси във Врбетице и свързаната с това криза в чешко-руските отношения. Посланик Кауцки, който е запознал Захариева с последните развития по случая, благодари за подкрепата на България, съобщават от МВнР.


Още от категорията

В ЦИК спорят за вота на 11 юли в Молдова

В Централната избирателна комисия – ЦИК е разгледан сигнал от секционната избирателна комисия в молдовския град Чадър-Лунг за нарушаване тайната на вота. Стигнало се е до спор между комисарите, дали е имало купуване на гласове в бившата съветска..

публикувано на 29.07.21 в 10:08
Иван Гешев

НС решава дали да изслуша главния прокурор

Главният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан от депутатите, за да разясни работата на Бюрото за защита на свидетелите, осъществявало личната му охрана. Такъв проект на решение по предложение на „Демократична България” ще бъде обсъден на днешното..

публикувано на 29.07.21 в 06:05
Мая Манолова

Новата Комисия по ревизия на управлението заседава за първи път

За днес е свикано първото заседание на Комисията по ревизия на управлението от нейния председател Мая Манолова. Предстои да бъдат приети правилата за работа. В програмата за проверки, които ще трябва да извърши Комисията по ревизия на управлението,..

публикувано на 28.07.21 в 06:25