Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Триметрово великденско яйце радва жителите на Димитровград

Снимка: Община Димитровград

Гигантското светещо Великденско яйце е разположено на кръговото кръстовище пред входа на парка „Пеньо Пенев“ на влизане в Димитровград. Великденският символ впечатлява с невероятните си размери и допринася за празничното настроение. Исполинското яйце е изработено от местна фирма, заедно с екип на общинското Социално предприятие. За направата му са били използвани 2200 лампички, метални обръчи, както и  над 150 линейни метра желязо. Яйцето великан тежи 70 килограма и свети в червено.

Община Димитровград има традиции в необичайните празнични украси. Преди години, по повод празника на града, на входа на друг градски парк, бяха монтирани Голямата пейка, Голямата маса и лампа, както и метално сърце, които са също с гигантски размери и са сред предпочитаните от гостите на града места за селфита и снимки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска академия на науките

България е домакин на конференция за климатичните рискове в Черноморския регион

Българската академия на науките и Столична община са домакини на научна конференция на тема „Климатичните рискове в Черноморския регион”, която ще се проведе на 25 и 26 юли. Международно признати учени от България и региона ще обсъдят климатичните..

публикувано на 25.07.24 в 07:10

Прогноза предрича 9 медала за България от Париж, ние очакваме повече

България ще спечели девет медала от Олимпийските игри в Париж, но нито един от тях няма да бъде златен. Това показва финалната прогноза на статистическата компания “Грейсноут”, изготвена по поръчка на центъра за изследвания Нилсен, предаде БТА. Според..

публикувано на 25.07.24 в 06:35

Българското куче Дарк ще бди за сигурността в Париж за Олимпиадата

Полицейско куче, обучено да открива експлозиви, и неговият водач Богдан Димитров от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ са вече в Париж и следят за безопасното провеждане на Олимпийските игри. Кучето Дарк и Богдан са част от българския..

публикувано на 24.07.24 в 15:59