Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Триметрово великденско яйце радва жителите на Димитровград

Снимка: Община Димитровград

Гигантското светещо Великденско яйце е разположено на кръговото кръстовище пред входа на парка „Пеньо Пенев“ на влизане в Димитровград. Великденският символ впечатлява с невероятните си размери и допринася за празничното настроение. Исполинското яйце е изработено от местна фирма, заедно с екип на общинското Социално предприятие. За направата му са били използвани 2200 лампички, метални обръчи, както и  над 150 линейни метра желязо. Яйцето великан тежи 70 килограма и свети в червено.

Община Димитровград има традиции в необичайните празнични украси. Преди години, по повод празника на града, на входа на друг градски парк, бяха монтирани Голямата пейка, Голямата маса и лампа, както и метално сърце, които са също с гигантски размери и са сред предпочитаните от гостите на града места за селфита и снимки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Петър Танев

Петър Танев отрече Украйна да е спряла неговото назначаване за посланик в Киев

По неволя бях въвлечен в спор на институционално и политическо ниво, към което нямам отношение. Това каза за bTV дипломатът Петър Танев, за когото се появи информация в медиите, че е бил предложен за посланик в Украйна по време на кабинета "Денков -..

публикувано на 25.07.24 в 10:06

Българите държат в банките над 75 млрд. евро, растат и парите от емиграцията

Депозитите в банките за първото тримесечие на 2024 г. са достигнали рекордните 150 млрд. лв. От януари до март влоговете са нараснали с 2,7 млрд. лв. или с 1,8%. Увеличението се дължи главно на нарасналите депозити на домакинствата, съобщи Българската..

публикувано на 25.07.24 в 09:35

За Олимпийските игри с любов и гордост по български

Броени дни ни делят от началото на XXXIII Летни олимпийски игри. За трети път в модерната ни история и точно век след последното домакинство най-значимият спортен форум отново ще се проведе във френската столица Париж и родно място на "бащата" на..

публикувано на 25.07.24 в 09:25