Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стартира националната кампания „Роди дете в България”

Снимка: Rodidete.bg

Кампанията се провежда за втора поредна година от фондациите „Мечта за дете“ и „Супер бебе“ , които работят активно с младите хора у нас. Усилията са насочени към повишаване на тяхната информираност за необходимостта от редовна профилактика и рисковете от късното вземане на решение да станат родители.

Като част от кампанията, всички двойки, които очакват дете могат да се регистрират в сайта Rodidete.bg до 31 август 2021 г., за да участват в томбола за награди и парична помощ. В края на кампанията двадесет от тях ще бъдат изтеглени на случаен принцип и ще получат подаръци, съдържащи всичко необходимо за първите месеци от отглеждането на рожбата им, научаваме от интервю на Ивелина Рускова - председател на Фондация „Мечта за дете“ пред БНР-Стара Загора.

Още от категорията

БХК: 2020-а постави сериозни предизвикателства към правата на човека в България

Пандемичната 2020 година показа колко важен е въпросът за точния баланс между ограничаване на правата на гражданите и опазване на здравето на населението. Бяхме свидетели на затваряне на държави, невъзможност за пътувания и преминаване на..

публикувано на 12.05.21 в 11:48

Производството и прилагането на ваксини в Европа набира скорост след трудния старт

“ Европейската кампания за ваксинация срещу Covid-19 набира скорост. Европа е световен лидер по отношение на технологията на революционната иРНК ваксина, а Европейският Съюз доставя ваксини за целия свят в разгара на безпрецедентна..

публикувано на 12.05.21 в 09:30

Почти 1 млн. са ваксинираните срещу Covid-19

877 са новите случаи на коронавирус или 6,6% от направените 13 190 теста през изминалото денонощие , сочи Единният информационен портал.  Отново най-голям брой новозаразени има в София - 182, следват Варна със 77, Пловдив със 72 и Бургас с 66. Броят..

публикувано на 12.05.21 в 09:11