Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напусна ни колегата Божан Петров

Внезапно ни напусна нашият колега Божан Петров от програма „Хоризонт“ на БНР. Обичан от колегите заради чувството си за хумор и иронията към света около нас, Божан работи в БНР от 2000 година. Всяка събота слушателите очакваха неговия "Отечествен радиопреглед" и коментарите му в предаванията "Деконструкция" и "Политически НЕкоректно".

В последния от тях Божан каза:

"Идва, идва моментът, скъпи сънародници, на нашето свободно словоизлияние. Настъпи часът, когато ние, клетите рожби на Отечеството, отново ще вземем съдбата в собствените си ръце. Това почти винаги има тъжни последици, но все пак е добре, че от време на време ни се дава тази възможност. Гласувайки, преобладаващата част от гласоподавателите ще накаже всички останали, а заедно с това и себе си за следващите четири години, но именно в това, душици, се съдържа магията и очарованието на българската демокрация. Това е засега. Най-хубавото тепърва ни предстои!"

Така Божан Петров обясняваше политическата действителност и български нрави и във филмите, за които написа сценарии в последните години.

Сбогом, Божане! Мир на духа ти!

От екипа на БНР



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Награждаване във Велдховен

Нционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50

Слънчева неделя с лек ветрец

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части –..

публикувано на 27.07.24 в 19:05
Кметът на София Васил Терзиев

Кметът на София е амбициран да превърне столицата в град с нулеви емисии до 2030 г.

Една от амбициозните ни цели е София да бъде град с нулеви нетни емисии до 2030 г. Това обяви столичният кмет Васил Терзиев на откриването на 61-вата сесията на Междуправителствителствения панел по изменение на климата (IPCC). София е домакин на форума от..

публикувано на 27.07.24 в 12:25