Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна конкурсът за Националната награда “Христо Г. Данов”

Снимка: filibe.com

Министерството на културата и община Пловдив обявиха началото на конкурса за Националната награда “Христо Г. Данов” за принос в българската книжовна култура. Наградата е учредена през 1999 г. по повод провеждането на европейския месец на културата. Оттогава тя се присъжда всяка година по случай 24 май – Денят на българската просвета и култура, в рамките на фестивала “Пловдив чете”.

На церемония на 14 юни министърът на културата ще връчи голямата награда за цялостен принос, а жури ще определи други осем, сред които за автор на българска художествена литература, за преводач, за оформление на книга. Носителят на голямата награда през миналата година стана писателката Здравка Евтимова.

Съставил: Диана Цанкова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Режисьорът Николай Василев със статуетката „Златна светулка“

Филм за живота на духовния учител Ваклуш Толев беше отличен в Кан

Документалният филм "Ваклуш" на режисьора Николай Василев е отличен от световния филмов фестивал в Кан Remember the future със статуетка "Златна светулка" в категорията "Най-добър филм за социална справедливост" (Best Social Justice feature film)...

публикувано на 21.06.24 в 16:48

Опера от балкона и детски песни за френския Ден на музиката във Варна

Черноморският град Варна ще се потопи в духа на френския Празник на музиката на 21 юни. Събитието, организирано от Алианс Франсез Варна, с финансовата подкрепа на Община Варна, Държавна опера Варна и Pontica Solutions, предвижда три специални сцени..

публикувано на 21.06.24 в 07:25
Ерина Боянова

Ерина Боянова представя в Института "Сервантес" изложбата си от плакати за испански филми с награди

Институтът "Сервантес" е домакин на поредица от специално създадени филмови плакати, обединени от името "Кино "Испания": Плакати за филми с награди". Изложбата, чийто автор е Ерина Боянова, се открива на 19 юни в галерията на Института в София,..

публикувано на 19.06.24 в 08:35