Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Българин влезе в ръководството на Европейския студентски съюз

Станимир Бояджиев
Снимка: ESU

Изборът е направен по време на проведеното от 3 до 7 май 80-о общо събрание на Европейския студентски съюз (ESU). Сред членовете на новото ръководство вече е и Станимир Бояджиев, студент в Русенския университет „Ангел Кънчев” и заместник-председател на Национално представителство на студентските съвети (НПСС).

За втори път българин се изкачва на такава висока позиция в Изпълнителния съвет на Европейския студентски съюз. През 2011 година това направи Калоян Костадинов, тогава студент в реномиран колеж в Добрич.


От ръководството на Националното представителство на студентските съвети у нас коментираха, че изборът на Станимир Бояджиев е признание за цялостната политика на НПСС в международната студентска организация. Председателят на НПСС Даниел Парушев сподели, че се надява избирането на Станимир да сложи начало на една последователна политика на активно участие на българските студенти в европейското образователно пространство.

Европейският студентски съюз обединява 45 национални студентски съюза от 40 държави. За негов председател беше преизбрана Мартина Дарманин от Малта, за зам.-председатели бяха избрани Замзам Ибрахим от Великобритания и Якуб Гродецки от Полша. В Изпълнителния съвет на съюза освен българина влизат младежи от Хърватия, Естония, Австрия, Чехия, Белгия и Италия. 

Снимки: ESU и НППС

Още от категорията

И децата над 12 г. вече могат да се ваксинират срещу коронавирус

Децата над 12-годишна възраст могат да се ваксинират срещу Covid-19 с препарата на „Пфайзер” /„Бионтех”, съобщават от здравното министерство. Имунизацията се извършва с попълнен от родител формуляр за информирано съгласие. Междувременно..

публикувано на 21.06.21 в 19:03

Българите няма да представят тест за Covid-19 и сертификати на влизане в Испания

От днес Испания отменя изискването пристигащите от България да представят тест за Covid-19, сертификат за извършена ваксинация или документ за преболедуване на вируса, съобщават от външното ни министерство. Продължава обаче упражняването на санитарен..

публикувано на 21.06.21 в 18:00

Доц. Петър Атанасов: „Пациентът не е счетоводна сметка!“

Всяка сутрин, независимо дали е делник или почивен ден, пред кабинета на доц. Петър Атанасов, в клиниката по "Вътрешни болести" на Университетската болница за активно лечение и спешна медицина "Пирогов" се редят пациенти. Повечето от тях са за..

публикувано на 21.06.21 в 10:57