Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Президентът разпуска парламента и определя дата за парламентарни избори

Снимка: БГНЕС

Днес се очаква с указ от президента Румен Радев да бъде разпуснат парламентът, да бъдат назначени нова ЦИК и служебен кабинет, който ще има задачата да организира предсрочни избори. Очаква се то да започне работата си на 12 май. След като от "БСП за България" върнаха третия проучвателен мандат, президентът Радев посочи, че се очертава следващите парламентарни избори да са на 11 юли.

На 9 май в интервю за БНР вицепремиерът в отставка Томислав Дончев, изпълняващ длъжността премиер заради излизането на Бойко Борисов в болничен, заяви, че ГЕРБ очаква служебният кабинет да бъде реваншистки. За днес партията с лидер Бойко Борисов свиква Национално събрание. Предстои да бъдат избрани заместник-председатели на партията.

Още от категорията

Зоран Заев се "прошета" из София

Посещението на македонският премиер Зоран Заев на 17 юни в София започна в минорна тоналност и презастраховане и от двете страни. Ден преди пристигането на делегацията от Република Северна Македония, българското външно министерство заяви, че на..

публикувано на 18.06.21 в 11:56

Между България и Северна Македония има диалог

Република Северна Македония е най-важната, близка приятелска страна и развитието на двустранните отношения са важни за България, а това изисква регулярни контакти, диалог и сътрудничество. Това заяви президентът Румен Радев при срещата си с премиера на..

публикувано на 17.06.21 в 20:25

Изравнени шансове за победа на първите две партии

Партията „Има такъв народ“ и коалицията ГЕРБ-СДС имат изравнени позиции за предсрочните избори на 11 юли, сочи проучване на „Галъп интернешънъл болкан“, направено по поръчка на Българското национално радио. Ако се гласуваше сега двете първи..

публикувано на 17.06.21 в 13:14