Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър на Северна Македония очаква среща с българския си колега

Буяр Османи
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи е изпратил приветствено писмо до новия първи дипломат на България Светлан Стоев и очаква среща с него, на която да се обсъди отварянето на пътя за преговори за еврочленство. 

Османи е заявил, че свикването на Междуправителствена конференция и приемане на план за действие за решаване на спора със София са важни стъпки за прилагането на Договора за добросъседство. Той подчертава, че Скопие трябва да мобилизира целия си капацитет, за да се отвори пътя към преговорите през юни и смята, че служебното правителство на България може да вземе подобно решение, предаде БГНЕС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Украйна домакинстват конференция, посветена на сигурността в Черно море

България и Украйна ще бъдат съвместен домакин на Втората конференция, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа. Форумът е организиран от българските и от украинските министерства на външните работи и на..

публикувано на 15.04.24 в 06:00

Започва регистрацията на партии и коалиции за участие в изборите на 9 юни

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции, които желаят да участват в изборите на 9 юни за европейски и български парламент. Крайният срок за подаването на заявления е 24 април. В..

публикувано на 15.04.24 в 07:00
Румен Радев

Румен Радев осъди ескалацията на напрежението в Близкия изток

Президентът Румен Радев следи със загриженост развитието на конфликта в Близкия изток и осъжда ескалацията на напрежението, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Според него всички страни трябва да се въздържат от по-нататъшна употреба на..

публикувано на 14.04.24 в 14:14