Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започва лятната културна програма на Столичната община

Снимка: БГНЕС

Богата програма от културни събития на открито е подготвила и през това лято Столичната община. Двеста и осемнайсетте събития – театрални представления, концерти, прожекции, програми за деца, ще продължат чак до топлите дни на октомври. Лятната програма ще бъде открита днес от 11,00 ч. с куклено-музикален спектакъл за деца от проекта “Роден под щастлива звезда” на сцената на кино “Кабана”. Сред акцентите ще бъдат Седмицата на музикалния тетатър “Под звездите”, “Джаз вечери в лятната градина” и “Лятно кино София Документал” на сдружение “Балкански документален театър”.

Още от категорията

“Варненско лято” излиза под открито небе

От 11 до 14 август Международният музикален фестивал излиза на открито на алтернативни сцени. Любимият летен фестивал ще зареди с празнично настроение едни от най-популярните места за разходки на туристите - Морската градина в черноморския град и курорта..

публикувано на 11.08.21 в 06:05

Обявиха конкурс за млад талант в изкуството и науката

Националният дарителски фонд „13 века България“ обяви началото на конкурс за Националната награда за млад талант в съвременното изкуство и наука. Надпреварата се провежда за втора година. Кавалерът на отличието с материално изражение 2500..

публикувано на 10.08.21 в 09:00

Парковете в София отново посрещат любители на книгите

До края на август, столичните паркове се превръщат отново в "Зелени библиотеки" . Седмото издание на инициативата, с организатор Столичната библиотека, включва в програмата си и различни артистични ателиета, много музика, както и срещи с писатели. Всяка..

публикувано на 07.08.21 в 13:39