Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлага се пускането на втората газова връзка към Гърция

Иван Иванов
Снимка: БГНЕС

Българо-гръцката газова връзка, по която трябва да идва газ от Азербайджан, няма да е готова до средата на 2022 г., каза председателят на енергийния регулатор Иван Иванов."Дадохме съгласие по искането, което постъпи от компанията ICGB за удължаване срока за въвеждане в експлоатация на интерконектора "Комотини - Ст. Загора" за 30 юни 2022 г. Това е обозримият период, през който ще трябва да се използва връзката „Неа Мисемврия - Сидерокастро-Кулата“ за алтернативни доставки.А те са абсолютно необходими за България, защото чрез тях може да се влияе  положително за потребителите върху цената на природния газ", обясни Иванов.Той предупреди също, че капацитетът за доставки по сегашната връзка е резервиран едва до септември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Неделно изкачване до хижа "Алеко" ни връща в спомените за първото организирано изкачване на върха

Изложба, планински четения от книги за България, поезия и музиката са само част от програмата на Столичната библиотека по повод 129 години от първото организирано изкачване на най-високата точка в планината Витоша. Поканата е към всички..

публикувано на 24.08.24 в 08:10

Зообиблиотека събира в София читатели - любители на животните

Първата зообиблиотека в България се организира днес, 24 август, от 10:00 ч. от Столичната библиотека в партньорство със Зоологическа градина – София. До езерото в столичния зоопарк любителите на животните и книгите ще могат да разгледат изложбата..

публикувано на 24.08.24 в 06:30

Горещините продължават и в събота

В събота ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но няма да вали. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за..

публикувано на 23.08.24 в 19:05