Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров започва участието си на Ролан Гарос

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димиторв днес излиза на корта в Париж за първия си мач в турнира от Големия шлем Ролан Гарос. Негов съперник ще бъде 82-ият в света Маркос Жирон. Българинът и американецът не са играли досега един срещу друг. Ако Григор Димитров победи, във втория кръг ще се изправи срещу аржентинеца Гуидо Пея или квалификант. Ако пък достигне до четвърфиналите, вероятен негов съперник ще бъде вторият в световната ранглиста Даниил Медведев. За съжаление, четиримата други българи отпаднаха още в квалификациите и Григор Димитров остана единственият наш тенисист в основната схема на турнира.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ния Парушева

Българска ученичка спечели медал на Space Camp Turkiye

Ученичката Ния Парушева от 26-o Средно училище ''Йордан Йовков'' в София спечели индивидуален медал за изключително представяне в едноседмичния учебно-тренировъчен лагер Space Camp Turkiye. В съобщение на Центъра за творческо обучение, официален..

публикувано на 05.08.24 в 12:53

Автомобилният и товарният трафик между България и Румъния трайно ще расте. Търсят се решения

Въпреки че на "Дунав мост" в момента се извършва ремонт от българска страна, благодарение на добрата координация трафикът по него не само не е намалял, а дори е нараснал с 24-25% за леките автомобили, като нараства и за камионите. Това съобщиха на 2..

публикувано на 05.08.24 в 12:10

Военноморските сили празнуват 145-ата годишнина от основаването си

Сто четиресет и пет годишнината от създаването на българските Военноморски сили ще бъде отбелязана тази вечер в Русе. В 20,00 ч. пред Доходното здание ще се състои празничен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, с който..

публикувано на 05.08.24 в 07:00