Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стара Загора е домакин на изложението за земеделие БАТА АГРО ​

Снимка: БГНЕС
Най-новото от агротехниката и технологичните иновации, както и пълно разнообразие от продукти и услуги за земеделието се представят на специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО, което беше открито министъра на земеделието, храните и горите Христо Бозуков. За периода 2015-2020 г. в страната са регистрирани 6 505 нови колесни трактори и 942 нови зърнокомбайни, съобщи министърът и поясни, че  подмяната на остарялата техника и необходимостта от преминаване към съвременни начини на производство, са пътят за българския земеделски стопанин, който има амбициите да се развива и да достигне до нови пазари.

До 5 юли посетителите могат да се запознаят с предложенията на над 180 фирми от бранша. Министерството на земеделието, храните и горите също е представено с инф​ормационен щанд, на който заинтересованите могат да поставят пред експерти въпроси, свързани с подпомагане и политиките в сектора.Със своята обща площ близо 40 000 кв.м. на територията на летище „Стара Загора“ това е най-голямото издание на БАТА АГРО до момента.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София е домакин на срещата на Виенския икономически форум

Световни лидери, бизнес експерти и предприемачи се събират днес в столичната резиденция Бояна, за да обсъдят най-актуалните предизвикателства и възможности пред регионалната и глобалната икономика. Страната ни през тази година е домакин на срещата на..

публикувано на 22.04.24 в 06:00
Владимир Малинов и Димитър Главчев

Първата доставка на ядрено гориво от “Уестингхаус” вече е в АЕЦ “Козлодуй”

Първата доставка на свежо ядрено гориво, произведено от американската компания “Уестингхаус”, вече е на площадката на АЕЦ “Козлодуй”, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов, който заедно с премиера Димитър Главчев посети централата. През..

публикувано на 20.04.24 в 15:14

Първата пратка американско ядрено гориво пристигна в България

Първият товар със свежо ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй" пристигна на Пристанище Варна - Запад. Той беше доставен у нас от плаващия под нидерландски флаг кораб "Адамас", съобщи БНТ. Още днес горивото, произведено от американската компания..

публикувано на 19.04.24 в 15:39