Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши ще посети София

Снимка: архив

Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши ще посети София съвсем скоро. Това съобщи тя в интервю за БНР, след като днес бе даден официален старт на Европейската прокуратура в Люксембург. Кьовеши не уточни какво има предвид под "съвсем скоро", но допълни, че ще даде информация на по-късен етап. 

Запитана от кореспондентката на БНР в Брюксел Ангелина Пискова за конкретните причини, поради които Европейската прокуратура отхвърли шестима от общо десетимата кандидати за европейски делегирани прокурори от България, Кьовеши отговори, че някои от тях не са имали необходимия прокурорски опит за разследване на финансови измами.

Специалното интервю на главния прокурор на ЕС за БНР можете да чуете ТУК


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ОБНОВЕНА: Подпалиха се складове за фойерверки край Елин Пелин, разпоредена е незабавна евакуация

Между град Елин Пелин и село Елин Пелин избухна пожар в склад за фойерверки, предаде БТА. В резултат на експлозията двама души – мъж и жена са с изгаряния трета степен и опасност за живота. Разпоредена е незабавна евакуация за жителите на село..

публикувано на 25.07.24 в 20:55

Времето се стабилизира, над Източна и Централна България отново ще превали

В петък  сутринта облачността над източната половина от страната ще се разкъсва и намалява, но след обяд отново ще се заоблачи и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 16°. Максималните ще са от 27° до 32°,..

публикувано на 25.07.24 в 19:05

България ще си сътрудничи с Австралия, Румъния, Хърватия и Сърбия в областта на културното наследство

Министърът на културата Найден Тодоров подписа два важни международни документа, благодарение на които ще си сътрудничим с Австралия, както и с Румъния, Хърватия и Сърбия в областта на изучаването, опазването и популяризирането на културното наследство,..

публикувано на 25.07.24 в 17:49