Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руското посолство активно работи по възобновяване на полетите до България

Снимка: МВнР

Министърът на външните работи Светлан Стоев прие посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова. Те обсъдиха развитието на отношенията между България и Русия на основата на равнопоставения политически диалог и взаимноизгодното сътрудничество.

След като подчерта традиционно близките отношения между двете страни, Стоев изтъкна, че в политиката си към Русия страната ни се ръководи от своите национални интереси и от общата политика на ЕС и НАТО. 

Беше обсъдено и активизирането на туристическия обмен в условията на подобряване на епидемичната обстановка в България. Стоев подчерта, че страната ни е предприела всички необходими стъпки, за да гарантира сигурността на туристите през летния сезон. Той напомни, че българските власти са отправили предложение към Русия за възстановяване на редовните граждански полети между двете страни и помоли руското посолство за съдействие.

Посланик Митрофанова увери, че руското посолство е активно ангажирано и съдейства за положителното разрешаване на въпроса за възобновяването на самолетните полети към България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България на европейските избори

Поредните избори за Европейския парламент на 9 юни 2024г. отминаха без особени сътресения за водещите политически формации. Начело остават Европейската народна партия и социалистите, които вероятно ще продължат да следват начертаните си политики. В..

публикувано на 10.06.24 в 13:30

Температурите продължават да се покачват

След обяд ще бъде слънчево. Над планините в западната половина от страната ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Горещо време с максимални температури..

публикувано на 09.06.24 в 19:35

Поне с 10% е по-ниска избирателната активност в Турция

Между 10 и 15% по-ниска ще е избирателната активност в Турция в сравнение с предишните избори, съобщиха за БНР неофициални източници, цитирани от специалния пратеник на радиото в Истанбул Мария Петрова. Сериозен спад в активността бележат секции както в..

публикувано на 09.06.24 в 19:28