Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Развиват българо-гръцкото партньорство в туризма

Снимка: БГНЕС

Министерството на туризма ще организира демонстрационен тур в българските курорти за гръцките медии. Целта е те да се популяризират пред гръцкия пазар, обяви в Атина министърът на туризма Стела Балтова. По време на форума на Световната организация по туризъм Балтова се срещна с гръцкия си колега Хари Теохарис. Двамата са обсъдили инициативи и прокети в съвместната програма за действие до 2022 г. Балтова е заявила, че България се интересува от разширяването напартньорството по поректи финансирани от ЕС. В момента двете министерства изпълняват проекта „Туризъм-е“ свързан с популяризиране на културното наследство в трансграничната зона. Обсъдено е и предлагането на общи туристически продукти на външни пазари. Започва и подготовката на първа сесия на Съвместната работна група в областта на туризма.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Чепеларе посреща гостите си с нов туристически маршрут

През това лято гостите на община Чепеларе ще могат да разнообразят ваканцията си сред красивата природа на Родопите с още един планински маршрут. Става дума за новата туристическа пътека "Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон..

публикувано на 08.06.24 в 10:30

Зелник, скроб, пълнозърнести пици и боза – кюстендилските села като атрактивни гастро дестинации

Селският туризъм върви ръка за ръка с опознаване на кулинарията на дадено място. А районът на Кюстендил е златна мина в това отношение. Затова гастро туровете в тази част на България набират все по-широка популярност. Туристите посещават малки ферми..

публикувано на 07.06.24 в 08:25

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05