Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветът по сигурността ще обсъди борбата с корупцията

Снимка: БГНЕС

Необходимостта от нови и адекватни политики за борба с корупцията ще бъде една от темите, която ще бъде обсъдена днес на заседанието на Съвета по сигурността. Служебният министър-председател Стефан Янев реши да свика органа, за да постави и други важни въпроси – обсъждането на мерки, гарантиращи политическата стабилност, както и прилагането на по-ефективни механизми за координация и взаимодействие на структурите в сектор „Сигурност“. Очаква се да бъде направен анализ и на актуалните рискове и заплахи пред системата за защита на националната ни сигурност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 22.07.24 в 08:58