Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат денонощен контрол от МВР в рисковите места на пътя

Снимка: БГНЕС

Ръст на броя на загиналите на пътя отчитат от Института за пътна безопасност. От началото на годината са загинали 162 души, което е със 17 повече спрямо същия период на миналата година. Увеличението на жертвите при катастрофи от началото на май е с близо 50 % спрямо периода май-юни 2020 г. От Института за пътна безопасност апелират държавата да предприеме спешни действия за подобряване на ситуацията. „Ако не я овладеем веднага, ще изпуснем абсолютно контрола върху пътната безопасност“, посочват оттам и призовават МВР да осигури денонощен контрол в местата с концентрация на тежки пътно-транспортни произшествия, които са около 40, и в едномесечен срок там да бъдат направени необходимите ремонти, предаде репортерът Добромир Цветков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14