Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър на Чехия Якуб Кулханек пристига в България

Якуб Кулханек
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес в страната ни на работно посещение пристига министърът на външните работи на Чешката република Якуб Кулханек. Той ще бъде приет от българския си колега Светлан Стоев. 

Двамата министри ще имат разговор на четири очи, след което ще се проведе пленарна среща на двете делегации. В срещата ще участват и министърът на туризма Стела Балтова и заместник-министърът на здравеопазването Тома Томов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бойко Борисов

Партия ГЕРБ ще работи с ПП и ДБ, но само ако тя командва

След изборите ГЕРБ няма да преговаря за ново управление със съпредседателите на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев и с бившия премиер Николай Денков, но би приел за бъдещи партньори част от партиите в коалицията ПП-ДБ. Това заяви пред..

публикувано на 28.04.24 в 14:42
Кирил Петков

Голяма грешка беше влизането в съвместно управление с ГЕРБ-СДС

Съпредседателят на “Продължаваме промяната – Демократична България” Кирил Петков определи като “ голяма грешка ” влизането в съвместно управление с ГЕРБ-СДС. “ Ние не осъзнавахме колко зависим е Борисов от Пеевски ”, заяви той пред БНР. Целта пред..

публикувано на 28.04.24 в 14:16

Турция е готова да преразгледа споразумението между “Булгаргаз” и “Боташ”

На среща между българския и турския енергиен министър в Истанбул е било изразено желанието на българската страна за преразглеждане на споразумението между “Булгаргаз” и “Боташ” за доставка на газ, а от турска – проявено разбиране и готовност за..

публикувано на 28.04.24 в 09:10