Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши е на посещение в България

| обновено на 10.06.21 в 19:35
Снимка: БГНЕС

На посещение в България пристигна главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши. Нашата страна е първата, която посещава Кьовеши след старта на работата на новата европейска институция. Първата й среща бе с министъра на правосъдието Янаки Стоилов. Очаква се Кьовеши да се срещне и с президента Румен Радев, с главния прокурор Иван Гешев и с четиримата български магистрати, които Колегиумът на Европейската прокуратурата одобри за европейски делегирани прокурори. По неофициална информация сред акцентите на работното посещение на Кьовеши у нас ще е все още непопълнената ни десетчленна квота за европейски делегирани прокурори.

Визитата на Кьовеши идва на фона на продължаващи граждански протести с искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев и на Висшия съдебен съвет, предаде репортерката Силвия Великова.

Още от категорията

“Сиела Норма” представи приемлива ценова оферта за машинния вот

Фирма "Сиела Норма" е представила пред Централната избирателна комисия ценова оферта за осигуряване на машинния парламентарен вот на 11 юли, която се вмества в пределната определена от ЦИК - 4,350 млн. лв. При официалните преговори по тази обществена..

публикувано на 12.06.21 в 17:39

„Духът на Долината“ – футуристичен болид, създаден от ученици в Казанлък

Уникален автомобил, задвижван с електрическа батерия са създали ученици от Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт в Казанлък. Той е с нулеви емисии и висока енергийна ефективност , предназначен е за участие в..

публикувано на 12.06.21 в 10:20

250 картинг пилоти от 16 страни мерят сили в България

В двата дни от уикенда на картинг пистата в град Хасково ще се проведе второто издание на ЕКО 24 часа на България, част от европейския картинг шампионат за издръжливост. За почетното първо място ще се борят общо 250 пилоти от 16 страни,..

публикувано на 12.06.21 в 05:35