Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деветашкото плато се превръща в средище на джаза

Снимка: Facebook / Jazz под звездите на Деветашкото плато

От 2015 година насам, поляната между ловешките села Горско Сливово и Кърпачево приютява любителите на джаза. Фестивалът „Jazz под звездите на Деветашкото плато” тази година започва на 19 юни в пещерата „Гарваница“ край Горско Сливово и ще продължи с джем сешън в с. Кърпачево.

Майсторката на джаз импровизациите Йълдъз Ибрахимова е гост-звездата на програмата, като в афиша откриваме мнозина не по-малко известни изпълнители. Сред тях е пианистът Живко Петров, свирил не само с голяма част от най-популярните български музиканти, а и с величия от ранга на Натали Кол, Чико Фрийман и др. Саксофонистът Димитър Льолев, който винаги успява да постигне музикален изказ „по български”, със силен „родопски акцент”, също ще зарадва меломаните. Тромбонистът Велислав Стоянов и пианистът Атанас Миладинов пък ще излязат на сцената заедно с дъщерите си младите певици Йосифа Стоянова и Яна Миладинова. Всъщност, децата са във фокуса на фестивала и за тях е предвидена специална програма в неделния ден. 


Така, ако атмосферните условия са благоприятни, публиката ще изживее приятни часове, наслаждавайки се на изпълненията на някои от големите имена в българския джаз в неподражаема атмосфера седнали на бали слама, заобиколени от зелената трева и галени от залязващото юнско слънце. И всичко това напълно безплатно.

Съставил: Елена Каркаланова

Снимки: Facebook / Jazz под звездите на Деветашкото плато


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15