Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

6 партии влизат със сигурност в новия парламент

Снимка: Ани Петрова

3 седмици преди парламентарни избори, 1,5% делят първите две политически сили, борещи се за лидерство в 46-я парламент, сочи национално представително проучване на "Тренд“, проведено от 11 до 18 юни по поръчка на в. „24 часа“. Според данните от проучването в следващия парламент влизат 6 политически сили. ГЕРБ е първа с 21,7%. „Има такъв народ” са втори  20,2%. БСП е с 16,1% подкрепа.

„Демократична България” получава 11,2% от предпочитанията, ДПС -10,9%. „Изправи се! Мутри вън!“ е с 5%, а „Български патриоти“ остават много близо до бариерата за влизане в парламента с 3,9%.

48% от запитаните заявяват, че ще гласуват на 11 юли. 1/5 от хората все още не са решили за кого ще дадат своя вот. Служебният кабинет е оценен положително от 35% от българите, докато 42% дават негативна оценка, показва още изследването на общественото мнение.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният кабинет приветства решението на САЩ да отпусне 61 млрд. долара на Украйна

“ Приветстваме решението на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ за мощната подкрепа за Украйна ”, написаха от Министерския съвет на фейсбук страницата си по повод одобрената дългоочаквана помощ за страната на стойност 61 млрд. долара...

публикувано на 21.04.24 в 09:37
Димитър Главчев и Румен Радев

Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев е предложил на президента Румен Радев сам да поеме поста на външен министър, съобщи той пред журналисти. “ Няма да има смяна на външен министър ”, заяви премиерът, след като предложеният от него зам.-председател на..

публикувано на 20.04.24 в 14:24

Споразумението с “Боташ” да се предоговори, реши парламентът

Народното събрание възложи на енергийния министър да предприеме действия за предоговаряне на споразумението между “Булгаргаз” и турската енергийна компания “Боташ” за доставка на газ, за да бъдат защитени интересите на българското дружество и на..

публикувано на 20.04.24 в 09:40