Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Турски внос застрашава реколтата от череши в Кюстендилско

Снимка: БГНЕС

Вносът на череши от Турция обрича на провал реколтата в Кюстендилско, твърдят местните производители. Заради вноса в региона е спряло изкупуването на череши въпреки ниската цена от 40 евроцента за килограм. В района на с. Драговищица предупредили да не берат череши, защото цехът за преработка, докарва други от Турция, предаде кореспондентът на БНР в Кюстендил Кирил Фалин.

Ситуацията е крайно неблагоприятна за местния производител и областната служба „Земеделие“, Министерството на земеделието, Областната служба по контрол на храните, трябва да се намесят веднага, призова проф. Димитър Домозетов, доскорошен шеф на Института по земеделие, който сега е частен производител в региона.

Още от категорията

Инфлацията не е нещо необичайно в период на възстановяване от световна криза

Цената на тока за индустрията достигна 300 лева за мегаватчас, едва четири дни, след клетвата на третото служебно правителство в рамките на мандата на президента Румен Радев. По думите на премиера Стефан Янев, правителството работи по пакет от..

публикувано на 23.09.21 в 11:17

Ясно ли е бъдещето на въгледобива у нас?

„Зелената сделка” на ЕС, в която участва и България, предвижда до 2030 г. да  бъде премахнато използването на въглища в енергетиката. Целта е нетните въглеродни емисии в атмосферата да спаднат с 55%. Политиците у нас от доста време заобикалят този..

публикувано на 20.09.21 в 12:13

Държавата поема нов вътрешен дълг

Дългови книжа за 150 млн. евро в левове ще бъдат предложени за изкупуване на вътрешния пазар, съобщи за аукциона Българската народна банка. Облигациите са с падеж 10 години и половина. Това ще е първата емисия в мандата на новия служебен..

публикувано на 20.09.21 в 10:21