Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът откри 11-ия Национален фестивал за деца в неравностойно положение

| обновено на 25.06.21 в 17:16
Снимка: БГНЕС

В Разград, на площад „Независимост“, вицепрезидентът Илияна Йотова откри 11-ото издание на Националния фестивал за деца в неравностойно положение „Като звездите“, съобщи президентският прессекретариат.

Във фестивала, който се провежда под патронажа на президента Румен Радев, участват близо 240 деца. Организатор на събитието е Сдружение „Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега“.

„Като държава и общество сме длъжници на тези хора – отбеляза Илияна Йотова и заяви: – Вие не сте невидимите хора на България. Ако искаме да сме развита държава, трябва да търсим и поощряваме потенциала ви“. В приветствието си вицепрезидентът посочи още, че всички български деца са специални и възрастните трябва да ги подкрепят и мотивират, да им предават най-добрите житейски уроци, за да бъдат утре достойни граждани на България.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е на второ място в Европа по горски пожари

Страната ни е на второ място – след Кипър, в класацията по горски пожари в Европа през 2024 г., според Европейската информационна система за горски пожари. Годишно у нас избухват около 600 горски пожара, които засягат близо 10 хил. хектара земя и..

публикувано на 04.08.24 в 11:10

Пострадалото момче на плажа в Созопол е в стабилно състояние

Деветгодишното момче, което получи тежки травми при инцидент с почистваща машина на централния плаж в Созопол, е със стабилни показатели и контактно, съобщиха от “Пирогов”. Детето беше транспортирано по въздух от Бургас и подложено на..

публикувано на 04.08.24 в 10:26
Снимка: Facebook / „Чудесата на природата: от семе до гора“

Чудесата на българските гори са представени в природонаучния музей на Черни осъм

Изложба „Чудесата на природата: от семе до гора“ гостува до края на август в Природонаучния музей на троянското село Черни Осъм. Експозицията проследява процеса на зараждане на една гора и презентира красотата на българските гори и шарения..

публикувано на 04.08.24 в 10:20