Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България е желана дестинация за руските туристи

Снимка: архив

Редовните полети между Русия и България се възобновяват от 28 юни, съобщи българското външно министерство. Двупосочните полети от Москва до София, Варна и Бургас са 4 пъти седмично. От Екатеринбург и Ростов на Дон до Варна и Бургас, от Самара до Бургас и от Минерални води до Варна с по 1 път седмично.

Кореспондентът на БНР в Москва Ангел Григоров предаде, че в разгара на летния туристически сезон България е една от най-желаните дестинации. Интернет платформите за продажба на самолетни билети отчитат увеличено търсене на полети до страната. От 28 юни започва и продажбата на туристически пакети, съобщиха от Асоциацията на туроператорите в Русия.  

Животът в България почти по нищо не напомня за пандемията, каза в ефира на радио "Комерсант" Юлия Лазовская, която работи като туристически гид в София. "Абсолютно всичко е отворено: планинските клубове, дискотеките, търговските центрове и моловете. Казината бяха отворени последни. През последния месец има всякакви фестивали. Сякаш България наваксва пропуснатото. Не забелязвам увеличение на цените в хотелите".

Още от категорията

Туристически сезон лято 2021 – успешен, но кратък

Летният сезон в България в условия на пандемия е сравнително успешен, отчете туристическото ни ведомство през изминалата седмица. През месеците юни, юли и август се наблюдава 70% ръст на туристите спрямо миналата година, като преобладаващи в..

публикувано на 19.09.21 в 09:05

„Уикенд в Пловдив“ ще се проведе въпреки пандемичните рестрикции

Четвъртото издание на фестивала „Уикенд в Пловдив“ обединява усилията на работещите в туристическия бранш в развитието на града като притегателно място за почивка и културни маршрути. От 17 до 19 септември граждани и туристи могат да се..

публикувано на 18.09.21 в 10:25

100 видеа за 100 години Варна курортен град

100 видео истории на събития, места и забележителности през последния век, разказват за развитието на Варна като морски курортен център, съобщава Bgtourism.bg. Съвместната инициатива на Съюза на екскурзоводите в България и община Варна е посветена..

публикувано на 12.09.21 в 09:30