Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьори подкрепят кампания за осиновяване на животни

4
Снимка: sofiatheatre.eu

Актьори от театър „София“ са новите посланици на кампанията на „Екоравновесие“ в подкрепа на осиновяването на домашни любимци – „Не купувай! Осиновявай!“.

Едни от най-популярните лица в трупата на театъра, а някои дори в компанията на своите деца, застанаха пред обектива на фотографа Лилия Йотова и заснеха специална фотосесия с кучетата от приюта. Кампанията „Не купувай! Осиновявай!“ съществува вече трета година, а само за месец май тази година са осиновени 154 кучета от приютите на природозащитната организация.

Снимките с актьорите и техните четириноги приятели са събрани в изложба, която зрителите могат да видят всяка вечер до края на сезона, преди представленията на лятната сцена.


Откриването на изложбата 1 юли и съвпадна с откриването на фестивала „На стълбите“, който театърът организира до 7 юли. Шестте представления, които ще се изиграят на откритата сцена пред сградата на театър „София“ ще се състезават за наградите за „Най-добър спектакъл“, „Най-добра актриса“ и „Най-добър актьор“, които ще бъдат определени от авторитетно жури в състав: Ириней Константинов - директор на Театър „София“, Анелия Янева − театровед и театрален критик, проф. Маргарита Младенова − театрален режисьор и професор в НАТФИЗ, проф. Георги Каприев − професор в Софийския университет и театрален критик, Кирил Вълчев − журналист и генерален директор на медийния партньор БТА.

За втора поредна година откритата сцена „На стълбите“ в парка „Заимов“ ще може да посрещне 150 зрители, които да се насладят на театър сред природата.

Снимки: Театър „София“

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Фотографът Валерий Пощаров за силата да се хванем за ръка

"В свят, който все повече се разединява, хващането за ръце се превръща в тиха молитва - начин да се съберем отново". Така започва описанието на проекта "Баща и син" на фотографа Валери Пощаров на сайта на Световната фотографска организация. На..

публикувано на 29.04.24 в 13:10

Британската галерия The Wilson представя колекция от картини на български емигрант

Галерия и музей The Wilson в британския град Челтнъм показва уникална колекция от картини на български емигрант, който в продължение на дълги години е живял и работил на Острова. Експозицията съдържа творби  на Амедео Модиляни, Ванеса Бел, Пабло Пикасо,..

публикувано на 28.04.24 в 10:10

В Лондон представят "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов

Книгата "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов ще бъде представена тази вечер от 19.00 ч. в галерия "София" в Българския културен институт в Лондон. Преди повече от 2000 години днешният резерват Сборяново е бил център на мистичните..

публикувано на 25.04.24 в 06:10