Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1200 състезатели ще участват на Европейското първенство по хандбал във Варна

17 000 нощувки ще бъдат реализирани във морската ни столица по време на спортното събитие

Снимка: bulgarianhandball.eu

От 13 до 18 юли на Южния плаж във Варна ще бъде домакин на Евро 2021 по плажен хандбал за мъже и жени. В първенството ще вземат участие над 1200 състезатели, 70 съдии и делегати и 230 доброволци. Състезателите и гостите на Евро 2021 ще бъдат настанени в над 800 стаи в 8 хотела в града. По този повод в морската ни столица ще бъдат реализирани над 17 хиляди нощувки, като над 90% от средствата, предвидени за организацията на събитието ще бъдат инвестирани в самия град, заяви пред БГНЕС президентът на Българската федерация по хандбал Росен Добрев.

Първенството се провежда в юбилейна година за Варна. През 2021-а  градът отбелязва 100 години от официалното му обявяване за морски курорт. Евро 2021 по плажен хандбал е едно от най-мащабните спортни събития в града през последните години.

Според Добрев то ще допринесе за популяризирането на Варна, заедно с близките курорти, и ще помогне за бъдещото развитие и утвърждаване на целия регион като туристическа дестинация.

Съставил: Венета Николова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната купа в Баку

Седмица след изключително успешната за българските гимнастички Световна купа в София, на която те спечелиха пълен комплект медали в многобоя, на състезанието от същия ранг в Баку нашите момичета завършиха с един сребърен медал. С тилияна Николова..

публикувано на 21.04.24 в 09:07

Звезди в спорта и граждани карат колело за по-чиста и красива столица

Десетки популярни личности в българския спорт ще поведат колоната на велошествието “София кара колело за по-чист въздух”. Всички те ще отправят послание за по-чист въздух и още по-красива и зелена българска столица. Стартът ще бъде даден днес в..

публикувано на 21.04.24 в 07:00
Илиана Раева

Български гимнастички няма да участват на състезания в Баку

България няма да участва повече на състезания по художествена гимнастика в Баку, обяви президентът на българската федерация по този спорт Илиана Раева.   Реакцията й идва след незаслужено ниската оценка (35.750), дадена снощи на българския ансамбъл..

публикувано на 20.04.24 в 12:03