Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летовниците в черноморския ни курорт “Албена“ събират тен с книга в ръка

Снимка: архив

Дори да сте забравили да си вземете книга за почивката ви в „Албена“, това не означава, че ще останете без четиво това лято. От плажната библиотека във ваканционното селище на Северното ни крайбрежие, туристите могат безплатно да си изберат роман и да потънат в него, докато събират тен край морето. И през този сезон стотици книги на български, английски, немски, руски и румънски език са на разположение на летовниците. Всеки гост на курорта може да задържи за себе си екземпляр от библиотеката, стига да дари друга книга. Заглавията са внимателно подбрани. На стелажите ще откриете трилъри, криминалета, мемоари, дамска проза и детски книжки, като това лято най-търсени били криминалните и любовните романи.

Плажната библиотека в „Албена“ е изключително популярна сред чужденците, които активно  споделят инициативата в социалните мрежи. Много от тях даряват своите книги, които вече са прочели, когато си тръгват от комплекса.

Съставил: Венета Николова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над ждрела, поля и реки – къде са най-красивите панорамни площадки в България?

Можете ли да опознаете България от птичи поглед, без помощта на дрон или на летателен апарат ? Отговорът е да, панорамните площадки са именно за това. Те са изградени високо в небето и разкриват спиращи дъха гледки към ждрела, заснежени върхове,..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Условията за планински туризъм не са добри

В планините няма добри условия за туризъм, съобщи Планинската спасителна служба. Температурите са около нулата, облачно е и вали слаб дъжд или сняг. Наблюдават се и заледявания, тъй като на много места все още снегът не се е разтопил. Видимостта..

публикувано на 20.04.24 в 10:13

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15