Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генералният директор на БНР пред EBU:

БНР – българската медия, която поднася информация на 10 езика

Андон Балтаков
Снимка: Цветелина Белутова

"Като нов генерален директор на институция, която управлява 11 радиопрограми и шест музикални състава и предлага цифрово съдържание на 10 езика, моят най-голям приоритет беше да възстановя стабилността". Това заяви в интервю за EBU генералният директор на БНР Андон Балтаков, който пое поста през януари 2020 г. след управленска криза в медията. Балтаков изтъкна, че сред езиците, на които продължава да поднася съдържание БНР, освен българския, са английският, руският, немският, турският, френският, албанският, гръцкият, сръбският, испанският... 

„Опитваме се да обновим нашите програми на турски, предназначени за хората, които съставляват 10% от българското общество“, посочи генералният директор. Той изтъкна, че и в условията на орязано финансиране и корона-криза, радиото продължава да се развива и търси нови форми. Такъв сегмент са подкастите, за които се подготвят и езиковите редакции на Радио България.

Повече от интервюто - прочетете ТУК


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фестивал на пясъчните фигури се открива в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури се завръща за 17-о поредно лято в крайморския град Бургас. Той ще отвори врати за посетители на 5 юли в парк „Езеро“, предаде БТА. Специално представление по повод откриването ще изнесат балетна школа „Марина..

публикувано на 05.07.24 в 08:05

България е привлекателна дестинация за дентален туризъм

Балканите привличат все повече медицински туристи, като безспорен лидер е Турция, която е сред 10-те най-предпочитани държави за здравни пътувания, сочи журито на деветото издание на BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, чиито призове ще бъдат връчени на 5..

публикувано на 05.07.24 в 06:45

В края на работната седмица температурите тръгват нагоре

До полунощ  преваляванията ще спрат и през втората половина на нощта ще преобладава ясно време. В източните райони ще духа слаб северозападен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо. В петък , 5 юли, ще преобладава слънчево време...

публикувано на 04.07.24 в 19:35