Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 11 юли в 2/3 от секциите в Турция ще се гласува с машини

Снимка: БГНЕС

50 000 души се очаква да гласуват в Турция на 11 юли. Секциите в страната са 112 или 3 пъти повече спрямо предишния вот на 4 април. В 69 секции ще се гласува с машини. Предварително подадените заявления за вота в Турция са 24640.

Между 40 и 50 000 изселници живеят в град Чорлу. На предишния вот там имаше 2 секции. Сега са 7, само в една от тях няма да има машина. Хората са доволни, казва пред БНР зам. – кметът на града Гюнер Четин. Над 6800 са предварително подадените заявления в Чорлу. Редовните автобусни линии от Чорлу за България са пълни с пътници. Много хора отиват да гласуват, но и да сменят изтеклите си документи, разказват изселниците в Чорлу. Според Четин няма да има организирани безплатни превози за деня на вота.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

Днес отбелязваме Деня на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.  Премиерът Димитър Главчев , който положи цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма,..

публикувано на 23.08.24 в 13:45

Пленерът "Погановски манастир" събира в Цариброд творци от пет страни

Международният художествен пленер "Погановски манастир" ще бъде открит тази вечер в галерия "Методи Мета Петров" в Цариброд, съобщи мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР. Посетителите ще могат да видят творби от миналогодишния пленер,..

публикувано на 23.08.24 в 13:06

Уникален тракийски храм в Пловдив може да бъде възстановен напълно

Тракийски храм от III век пр. Хр. без аналог у нас може да превърне 10 декара от пловдивския район "Южен" в археологически парк. Обектът се намира в основата на Голямата могила, която екип на Регионалния археологически музей проучва вече трета година...

публикувано на 23.08.24 в 11:31