Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Очаквам започнатите промени да станат необратими

Илияна Йотова: За два месеца у нас дойдоха по-големите и значителни инвестиции

| обновено на 11.07.21 в 13:27
Снимка: БГНЕС

“Гласувах за държава, която принадлежи на интереса на обществото”, заяви президентът Румен Радев, след като упражни правото си на глас. Той изрази надеждата, че партиите ще подходят отговорно и конструктивно, за да оправдаят очакванията на гражданите. Президентът подчерта, че най-важното днес е българите да излязат и масово да гласуват. “Това не е само мярка да преодолеем всякакъв опит за преиначаване на нашия глас, това е начинът да осъзнаем, че ако искаме да имаме легитимно и стабилно правителство и парламент, трябва да ги направим такива”, заяви държавният глава. Той каза още, че очаква започнатите промени към по-добро да бъдат необратими.

“Гласувах за демокрация и за връщане на правовата държава с правила и закони”, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която упражни правото си на вот. Тя коментира, че е обнадеждена от енергията за промяна и от това, че има ясна алтернатива. “Хората виждат, че може да се управлява професионално и с визия за България", добави вицепрезидентът, подчертавайки, че за двата месеца, в които служебното правителство е на власт, у нас са дошли по-големите и значителни инвестиции. Вицепрезидентът призова хората масово да гласуват и да не се поддават на “сплашвания с машини и на манипулации”. “Опитите за манипулации никога няма да спрат, защото има политически сили, които така печелят избори години наред”, каза още тя.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бойко Борисов

Партия ГЕРБ ще работи с ПП и ДБ, но само ако тя командва

След изборите ГЕРБ няма да преговаря за ново управление със съпредседателите на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев и с бившия премиер Николай Денков, но би приел за бъдещи партньори част от партиите в коалицията ПП-ДБ. Това заяви пред..

публикувано на 28.04.24 в 14:42
Кирил Петков

Голяма грешка беше влизането в съвместно управление с ГЕРБ-СДС

Съпредседателят на “Продължаваме промяната – Демократична България” Кирил Петков определи като “ голяма грешка ” влизането в съвместно управление с ГЕРБ-СДС. “ Ние не осъзнавахме колко зависим е Борисов от Пеевски ”, заяви той пред БНР. Целта пред..

публикувано на 28.04.24 в 14:16

Турция е готова да преразгледа споразумението между “Булгаргаз” и “Боташ”

На среща между българския и турския енергиен министър в Истанбул е било изразено желанието на българската страна за преразглеждане на споразумението между “Булгаргаз” и “Боташ” за доставка на газ, а от турска – проявено разбиране и готовност за..

публикувано на 28.04.24 в 09:10