Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Очаквам започнатите промени да станат необратими

Илияна Йотова: За два месеца у нас дойдоха по-големите и значителни инвестиции

| обновено на 11.07.21 в 13:27
Снимка: БГНЕС

“Гласувах за държава, която принадлежи на интереса на обществото”, заяви президентът Румен Радев, след като упражни правото си на глас. Той изрази надеждата, че партиите ще подходят отговорно и конструктивно, за да оправдаят очакванията на гражданите. Президентът подчерта, че най-важното днес е българите да излязат и масово да гласуват. “Това не е само мярка да преодолеем всякакъв опит за преиначаване на нашия глас, това е начинът да осъзнаем, че ако искаме да имаме легитимно и стабилно правителство и парламент, трябва да ги направим такива”, заяви държавният глава. Той каза още, че очаква започнатите промени към по-добро да бъдат необратими.

“Гласувах за демокрация и за връщане на правовата държава с правила и закони”, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която упражни правото си на вот. Тя коментира, че е обнадеждена от енергията за промяна и от това, че има ясна алтернатива. “Хората виждат, че може да се управлява професионално и с визия за България", добави вицепрезидентът, подчертавайки, че за двата месеца, в които служебното правителство е на власт, у нас са дошли по-големите и значителни инвестиции. Вицепрезидентът призова хората масово да гласуват и да не се поддават на “сплашвания с машини и на манипулации”. “Опитите за манипулации никога няма да спрат, защото има политически сили, които така печелят избори години наред”, каза още тя.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

На 8 май македонците избират президент между Силяновска и Пендаровски С 40,08% срещу 19,92% от гласувалите в първия тур на президентските избори в Северна Македония кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска отива на втория тур на..

публикувано на 26.04.24 в 10:45

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34