Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Недоволство в САЩ от дългото чакане за предаване на изборните протоколи

Членове на секционни комисии на някои места в САЩ чакаха с часове за приемане на протоколите от изборите. Хората недоволстваха, тъй като трябва да ходят на работа и поискаха промяна в модела на работа на Централната избирателна комисия. Това заяви пред БНР Даниел Дженев от "Мрежа на българските изборни доброволци по света".

Не е имало никакви проблеми по време на изборите до  приключване на гласуването и момента с предаването на протоколите. Но след това някои от хората са прекарали в секциите повече от 24 часа, което противоречи на всякакви правила, казва Дженев. По предварителни данни на парламентарния вот на 11 юли в САЩ са гласували над 8000 българи.


Още от категорията

Намалява броят на подадените заявления за гласуване в чужбина

Срокът за подаване на електронно заявление за гласуване зад граница изтече в 24:00 часа българско време на 19 октомври.  Най-много са подадените заявления от Турция  /21 844/,  Великобритания и Северна Ирландия /8810/  и Германия  /6264/, следвани от..

публикувано на 20.10.21 в 12:05

49 българчета се учат на майчин език в неделното училище в Истанбул

Неделното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Истанбул отвори класните си стаи след една пандемична година, прекарана в домашно усамотение пред компютърния екран. И докато украсеният с български трибагреник звънец възвестяваше началото на новите учебни..

публикувано на 18.10.21 в 11:31
XVI Световна среща на българските медии по света

Външният министър призова българите зад граница да се включат в подготовката на изборите

Министърът на външните работи Светлан Стоев призова българските общности зад граница да се включат като доброволци в подготовката на изборите на 14 ноември 2021 г., „защото те са най-ценният ни партньор при организирането на избори в чужбина“. Стоев..

публикувано на 17.10.21 в 14:00