Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма изчезнали секции в Лондон, имало непотърсени

Снимка: БГНЕС

В нощта срещу 12 юли в Централната избирателна комисия – ЦИК не са отговаряли на трите посочени телефона за връзка със секциите във Великобритания. Това твърдят пред „Нова телевизия“ членове на избирателни комисии в Лондон. Затова част от членовете на комисиите са посетили българското посолство в британската столица. Напрежението е създадено от това, че трима служители на ЦИК в едни и същи кратки срокове е трябвало да приемат резултатите от 135 секции.
 
„Няма изчезнала секция. Има несвършена работа от ЦИК“ – казва Цанка Петрова от секционната комисия в Илинг в Западен Лондон. На 12 юли ЦИК обяви, че са изгубили връзка с цяла секция в Лондон, което е забавило обявяването на  изборните резултати.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / Rostislav Stoyanov Nenov

Николай Тодоров представи Black Sea Paella на световна надпревара във Валенсия

За първи път България беше представена в Световното състезание за приготвяне на Paella във Валенсия – World Paella Day. Николай Тодоров-Ник заедно с Ростислав Ненов остави трайна следа в историята на надпреварата, като представи авторската си рецепта за..

публикувано на 22.09.24 в 11:23

Българите от "Гайтани" ще играят хоро на Румънския фестивал в Колорадо

Българската танцова група "Гайтани" от град Денвър, САЩ, поставя началото на новия творчески сезон с участието си в 26-ото издание на Румънския фестивал в Колорадо (Belmar Plaza, 439 S Teller St, Lakewood, CO  80226). "Първата ни есенна изява ще бъде на..

публикувано на 21.09.24 в 08:30

В Босилеград искат местни подготвени българи да влязат в СИК

По-подготвени хора да бъдат изпратени за секционната избирателна комисия (СИК) за вота на 27 октомври, настояват от Културно-информационния център на българите в Босилеград. Съставът на СИК в сръбския град се определя от посолството в Белград и..

публикувано на 20.09.24 в 11:46