Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Няма изчезнали секции в Лондон, имало непотърсени

Снимка: БГНЕС

В нощта срещу 12 юли в Централната избирателна комисия – ЦИК не са отговаряли на трите посочени телефона за връзка със секциите във Великобритания. Това твърдят пред „Нова телевизия“ членове на избирателни комисии в Лондон. Затова част от членовете на комисиите са посетили българското посолство в британската столица. Напрежението е създадено от това, че трима служители на ЦИК в едни и същи кратки срокове е трябвало да приемат резултатите от 135 секции.
 
„Няма изчезнала секция. Има несвършена работа от ЦИК“ – казва Цанка Петрова от секционната комисия в Илинг в Западен Лондон. На 12 юли ЦИК обяви, че са изгубили връзка с цяла секция в Лондон, което е забавило обявяването на  изборните резултати.

Още от категорията

Българите в чужбина да могат да гласуват и по пощата, ще предложи МВнР

На пресконференция в София министърът на външните работи Светлан Стоев обяви, че ще бъдат предложени промени в Изборния кодекс, които да позволят на българските граждани в чужбина с активна регистрация да гласуват по пощата, както и да бъде създадена..

публикувано на 23.07.21 в 19:25

Агенцията за българите в чужбина е одобрила 84 133 заявления за произход

8474 албанци са получили одобрение по заявленията си за български произход от началото на 2015 г. до 7 юли 2021 г. Албанците са на пето място сред чужденците, на които са признати български корени. Пред тях са само Северна Македония, Украйна, Молдова и..

публикувано на 16.07.21 в 09:00
Димитър Димитров

В чужбина имаше условия за масово гласуване, но не и нагласа

Отсъствието на пълноценен район „Чужбина“ е сред причините за по-ниската избирателна активност зад граница, каза пред БНР Димитър Димитров от Централната избирателна комисия – ЦИК. „Бяха създадени технически условия – машините, за масово..

публикувано на 15.07.21 в 13:00