Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов на разпит в МВР

Снимка: БГНЕС

Бившият премиер Бойко Борисов днес трябва да се яви на разпит в МВР. За призоваването си съобщи самият той на брифинг на партия ГЕРБ преди два дни. По думите му, в призовката било записано, че явяването при инспектор е за снемане на сведения. “От Бойко Рашков не знам какво мога да очаквам, най-вероятно ще ме питат защо съм участвал в изборите”, коментира Бойко Борисов. По-късно обаче вътрешният министър заяви, че не е чувал за предстоящия разпит. 

Предполага се, че бившият премиер е призован по т.нар. канибалско дело, по което Бойко Рашков обеща да сезира прокуратурата. Преди изборите вътрешният министър разказа за срещата си с анонимен свидетел, заплашен от Бойко Борисов с думите: “Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо.”


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

България днес - 22 юли 2024 г.

В „България днес“ на 22 юли слушайте репортаж от първия ден на годишната среща на Асоциацията на българските училища зад граница.  Украинският фотограф Олександър Барон говори за изкуството, бесарабските българи и войната, а д-р Филип Петрунов – за..

публикувано на 22.07.24 в 19:00

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34