Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов на разпит в МВР

Снимка: БГНЕС

Бившият премиер Бойко Борисов днес трябва да се яви на разпит в МВР. За призоваването си съобщи самият той на брифинг на партия ГЕРБ преди два дни. По думите му, в призовката било записано, че явяването при инспектор е за снемане на сведения. “От Бойко Рашков не знам какво мога да очаквам, най-вероятно ще ме питат защо съм участвал в изборите”, коментира Бойко Борисов. По-късно обаче вътрешният министър заяви, че не е чувал за предстоящия разпит. 

Предполага се, че бившият премиер е призован по т.нар. канибалско дело, по което Бойко Рашков обеща да сезира прокуратурата. Преди изборите вътрешният министър разказа за срещата си с анонимен свидетел, заплашен от Бойко Борисов с думите: “Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо.”


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София се открива годишната конференция на АБУЧ

Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели и експерти в областта на образованието ще вземат участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) , която се открива в..

публикувано на 22.07.24 в 07:45

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05