Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фестивал на социалното предприемачество разпъва шатри в София

Снимка: архив

От днес до 18 юли столичният Амфитеатър Sofia Ring Mall ще събере под открито небе социални предприемачи от цялата страна. По време на  фестивала на разпънатите шатри ще се предлагат красиви, практични и вкусни продукти на български социални предприятия, ще се провеждат също творчески работилници и събития за малки и големи. Посетителите ще имат възможност да научат историите на предлаганите изделия, какви съдби са преплетени в направата им и как покупката може да окаже положително въздействие. Базарът да се превърне в място за споделяне и общуване, е целта на организаторите от Българския център за нестопанско право.

Още от категорията

Томбола с награди за ваксинираните

Здравното министерство ще организира томбола за имунизирани срещу коронавирус, съобщи пред Нова тв служебният министър на туризма Стела Балтова. “Като се ваксинираш, може да получиш награда – например таблет или часовник”, поясни тя. В момента не се..

публикувано на 19.09.21 в 14:42

Запазва се процентът на положителните проби за коронавирус

През последното денонощие са установени 951 случаи на коронавирус от направените 12 448 тестове, показват данните на Единния информационен портал. 7,6% от пробите са дали положителен резултат. Най-много новозаразени има в София – 184, в Бургас – 109 и..

публикувано на 19.09.21 в 09:00

Софтуерът за преброяването няма удостоворение за сигурност

Софтуерът за преброяване на населението не е минал през удостоверяване на мрежовата и информационната сигурност, съобщи Красимир Симонски от Държавната агенция „Електронно управление“. Като причина за затрудненията по електронното преброяване Националният..

публикувано на 18.09.21 в 11:48