Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Български плаж попадна в Топ 50 за 2021 г.

„Златни пясъци“
Снимка: bigseventravel.com

„Златни пясъци“ попаднаха в годишната класация на най-добрите 50 плажа в света на международния уебсайт Big 7 Travel. Редакторите на изданието подредиха нашия плаж редом до спиращи дъха крайморски заливи, като хавайския Sunset Beach или Baia delle Zagare в Пулия /Италия/. Престижното първо място в класацията е отредено на фантастичния Vaeroy Beach в Норвегия. Българската плажна ивица се нарежда на 38 -то място, непосредствено преди Agiba Beach в Египет и Ipanema Beach в Rio de Janeiro /Бразилия/.

„Златни пясъци“ се намират близо до Варна и е един от най-красивите, да не казваме най-красивият плаж в региона. Водата е бистра и с идеалната температура за плуване. А пясъкът отговаря на името на курорта!“, коментират редакторите на Big 7 Travel.

Напомняме, че плажът на „Златни пясъци“ е един от 13-те  български плажа, които покриват международния стандарт „Син флаг“ за 2021 г.  Плажната ивица, с дължина 3,5 км., се отличава със своя много фин, златист пясък и предоставя чудесни възможности за релакс и плажни спортове. Съвсем близо се намира и едноименният Природен парк, предлагащ тучна зеленина и разнообразие от сенчести туристически маршрути.

Съставил: Венета Николова

Още от категорията

Туристически сезон лято 2021 – успешен, но кратък

Летният сезон в България в условия на пандемия е сравнително успешен, отчете туристическото ни ведомство през изминалата седмица. През месеците юни, юли и август се наблюдава 70% ръст на туристите спрямо миналата година, като преобладаващи в..

публикувано на 19.09.21 в 09:05

„Уикенд в Пловдив“ ще се проведе въпреки пандемичните рестрикции

Четвъртото издание на фестивала „Уикенд в Пловдив“ обединява усилията на работещите в туристическия бранш в развитието на града като притегателно място за почивка и културни маршрути. От 17 до 19 септември граждани и туристи могат да се..

публикувано на 18.09.21 в 10:25

100 видеа за 100 години Варна курортен град

100 видео истории на събития, места и забележителности през последния век, разказват за развитието на Варна като морски курортен център, съобщава Bgtourism.bg. Съвместната инициатива на Съюза на екскурзоводите в България и община Варна е посветена..

публикувано на 12.09.21 в 09:30