Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полина Трифонова започна с победа в Токио

Снимка: архив

С победа и загуби започна олимпийският ден в Токио за българските спортисти. В квалификациите по тенис на маса Полина Трифонова елиминира шампионката на Африка от 2010 г. Сара Анфу (Камерун) с 4:1 и в първия кръг на основната схема ще се изправи срещу Сара де Нуте от Люксембург.

Джудистът Янислав Герчев отпадна на осминафиналите в категория до 60 кг. Българинът загуби с ипон в 1,29-ата минута на продължението в равностоен мач срещу вицешампиона на Игрите на Азия и Океания Юн Вей Ян (Тайван).

Двукратните европейски шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви също имаха малшанс в първата си среща и отстъпиха с 1:2 гейма пред световните №5 в олимпийската схема представителки на Южна Корея Ким Со-йон и Кон Хи-йонг.

Дебютантът Дейвид Хъдълстоун игра с контузия на глезена на всичките шест уреда, но не успя да преодолее квалификациите в спортната гимнастика и отпадна от олимпийските игри.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе в Приморския парк в Бургас в събота, от 10 до 14,30 ч. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на Сдружение авто..

публикувано на 05.07.24 в 17:15

Мотористи се събират на събор край пещерата Леденика

От 5 до 7 юли поляните край пещерата Леденика до Враца ще се превърнат в мотостолица на България. Стотици любители на високите скорости от цялата страна ще вземат участие в поредното издание на Националния мотосъбор Враца – Леденика...

публикувано на 05.07.24 в 09:10

Фестивал на пясъчните фигури се открива в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури се завръща за 17-о поредно лято в крайморския град Бургас. Той ще отвори врати за посетители на 5 юли в парк „Езеро“, предаде БТА. Специално представление по повод откриването ще изнесат балетна школа „Марина..

публикувано на 05.07.24 в 08:05