Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полина Трифонова започна с победа в Токио

Снимка: архив

С победа и загуби започна олимпийският ден в Токио за българските спортисти. В квалификациите по тенис на маса Полина Трифонова елиминира шампионката на Африка от 2010 г. Сара Анфу (Камерун) с 4:1 и в първия кръг на основната схема ще се изправи срещу Сара де Нуте от Люксембург.

Джудистът Янислав Герчев отпадна на осминафиналите в категория до 60 кг. Българинът загуби с ипон в 1,29-ата минута на продължението в равностоен мач срещу вицешампиона на Игрите на Азия и Океания Юн Вей Ян (Тайван).

Двукратните европейски шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви също имаха малшанс в първата си среща и отстъпиха с 1:2 гейма пред световните №5 в олимпийската схема представителки на Южна Корея Ким Со-йон и Кон Хи-йонг.

Дебютантът Дейвид Хъдълстоун игра с контузия на глезена на всичките шест уреда, но не успя да преодолее квалификациите в спортната гимнастика и отпадна от олимпийските игри.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10