Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС към ИТН: Безусловна подкрепа няма

Снимка: БГНЕС

Повечето от идеите на ДПС и „Има такъв народ“ съвпадат, но безусловна подкрепа няма. Така обобщи консултациите на партията си с "Има такъв народ" за съставяне на кабинет лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. „Няма да предлагаме министри, но персоналният състав е от значение“, каза той.
Сред условията за подкрепа, изтъкнати от ДПС, е „възстановяването на нормалността в политиката“, а именно „държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите и бизнеса“, а в услуга на хората и за създаване на добра бизнес среда. 

„Ние не сме искали подкрепа от тях за евентуален кабинет. Просто изложихме нашите приоритети. Те казаха, че за тях личностите в евентуалния кабинет са важни, ние уточнихме, че това е наша отговорност и няма да взимаме съвети от никого“, заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ", предаде репортерката Виолета Ашикова.
Това бе последната от серията консултации около създаването на правителство с мандата на "Има такъв народ".

Срещата предизвика голям обществен интерес, след като „Има такъв народ“ покани за разговори ДПС въпреки категоричните позиции на припознатите от тях като партньори „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ да не подкрепят правителство с участието на ГЕРБ и ДПС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебно ли е служебното правителство?

Наистина ли е служебно служебното правителство? Това е въпросът, който си задават българите след като предложеният за служебен премиер Димитър Главчев представи персоналния състав на кабинета, в който има явен реверанс към партиите от доскоро..

публикувано на 22.04.24 в 12:05
Димитър Главчев и Румен Радев

Днес става ясно кой ще бъде служебен външен министър

Президентът Румен Радев днес ще приеме служебния премиер Димитър Главчев, за да обсъди с него предложените рокади в състава на правителството. Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър Министър-председателят настоява..

публикувано на 22.04.24 в 07:00
Христо Иванов

Президентът трябва да се консултира с партиите преди да назначи нови министри

Президентът Румен Радев отказва да приложи текстовете от Конституцията, които определят ролята на държавния глава като посредник и балансьор , заяви пред БНР съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов по повод казуса с евентуалната смяна на министри в..

публикувано на 21.04.24 в 14:48