Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогнозата за времето на 28 юли 2021 г.:

Опасно горещо в цялата страна

Снимка: БГНЕС

В сряда над България ще е слънчево и горещо. На места в югозападната част от страната ще има временни увеличения на облачността, а в планините - и краткотраен дъжд. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще се достигат 35°- 40°. В София на сянка термометърът ще сочи 37°.

Над Черноморието 
ще е слънчево, с характерния морски бриз. Максималните градуси ще са от 28 на нос Шабла до 31 в Бургас. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е до 2 бала.

Над планините 
също ще е слънчево. След обяд над масивите от Югозападна България на отделни места ще превали за кратко. Температура на 1200 метра ще е до 30°, на 2000 метра - около 24°. В куротите Пампорово и Боровец градусите ще са 28-29, а в Смолян и в Банско 33-34°.

До края на юли ще остане слънчево, доста горещо с температури до 43°, на места с купести облаци, но без валежи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 2 май 2024 г.

В „България днес“ на 2 май правим обзор на най-важните събития на Балканите от изминалата седмица в рубриката „По съседски“, след което се отправяме към Босилеград, където се открива Детският великденски фестивал. Посещаваме българите в Лас Вегас,..

публикувано на 02.05.24 в 19:00
Димитър Главчев

Премиерът Главчев: Присъединяваме се към ОИСР до края на 2025 г.

За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това обяви служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти след беседа с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман...

публикувано на 02.05.24 в 18:44

Служебният кабинет отмени решението си за строеж на частна детска болница

Министерският съвет снощи отмени решението си за създаване на частна многопрофилна болница „Мама и аз“ в София, съобщи правителствената пресслужба. По-рано през деня служебният премиер Димитър Главчев разпореди да бъде отменено решението, предизвикало..

публикувано на 02.05.24 в 11:55