Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови правила за влизане в България от държави в червената зона

Снимка: архив

От четвъртък, 29 юли 2021 г., българските граждани, лицата с постоянно или продължително пребиваване в България и техните семейства, гражданите на ЕС и Европейското икономическо пространство, сезонните работници и чужденците, които придобиват българско гражданство и пристигащи от държави, включени в червената зона, ще влизат у нас срещу представяне на цифров Covid сертификат на ЕС за ваксинация и отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пристигане. Това нарежда министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров в своя заповед от 27 юли 2021 г.

Същите лица, ако не представят документ за ваксинация, трябва да покажат отрицателен PCR тест, като те подлежат и на задължителна 10-дневна карантина.

Със заповедта се допуска влизането в страната без документи за Covid-19 на деца до 12-годишна възраст, независимо от зоната, в която попада държавата, от която идват. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Денят на храбростта беше отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената светини

Традиционният водосвет на бойните знамена и знамената светини по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия се състоя на столичния площад “Св. Александър Невски”. Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев прие почетния строй..

публикувано на 06.05.24 в 11:14
Димитър Главчев

Димитър Главчев: България е имала, има и ще има велики воини

“ Народът ни винаги ще има памет за геройствата на българските генерали, офицери, сержанти и войници ”, написа във фейсбук страницата си служебният премиер Димитър Главчев по повод днешния Ден на храбростта и празник на българската армия. По думите..

публикувано на 06.05.24 в 10:21

Начало на Светлата седмица

На втория ден след Великден започва Светлата седмица – наречена така, защото Възкресението на Исус Христос символизира просветлението. В нея православната църква прославя Светите апостоли и Света Богородица. Тези седем дни носят просветление и..

публикувано на 06.05.24 в 09:55