Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС решава дали да изслуша главния прокурор

Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан от депутатите, за да разясни работата на Бюрото за защита на свидетелите, осъществявало личната му охрана. Такъв проект на решение по предложение на „Демократична България” ще бъде обсъден на днешното пленарно заседание. Предвижда се също така Иван Гешев да внесе доклад за прилагането на закона, засягащ защитените свидетели, от началото на 2020 г. до 30 юни т.г.

Срещу Бюрото бяха отправени критики, че за посочения срок не е пазило нито един свидетел въпреки изразходваните значителни средства, както и че е осигурявало единствено личната охрана на Иван Гешев.

Служители на институцията участваха и в акция в президенството, която стана един от поводите за миналогодишните антиправителствени протести.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стефан Димитров

Подготовката на изборите зад граница върви по план

От Министерството на външните работи обявиха, че получават достатъчно средства за организацията на изборите зад граница. Служебният външен министър Стефан Димитров увери, че подготовката върви по план. В МВнР е сформирана работната група..

публикувано на 11.04.24 в 18:55

Честността на вота е без алтернатива, обеща служебният премиер

За служебния кабинет честните избори ще бъдат приоритет и са без алтернатива. Той ще се противопостави по всякакъв начин на купения вот. Това обяви на първото заседание на новото правителство премиерът Димитър Главчев. По думите му, предстои..

публикувано на 11.04.24 в 15:25
Димитър Кангалджиев

Димитър Кангалджиев поема овакантения пост на главен секретар на МВР

Длъжността "главен секретар на МВР" ще изпълнява главен комисар Димитър Кангалджиев, досегашен заместник главен секретар, съобщиха от МВР. Той ще замени на поста Живко Коцев до назначаването на титуляр. Президентът отстрани главния секретар на..

публикувано на 10.04.24 в 18:49