Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пампорово става дестинация и за лечебен туризъм

Снимка: архив

Ски курортът Пампорово от години привлича туристи не само през зимата, но и през топлите месеци с модерните спа центрове, басейните на открито, както и с възможности за спорт и пешеходни преходи в Родопите. От това лято обаче, стопаните на един от най-популярните ни планински комплекси даде началото на новаторски холистичен проект, съчетаващ климатолечение, горска терапия, здравословен хранителен режим, лечебни процедури и пр. Вниманието е насочено към здравето на хронично болните, както и възстановяването на преболедувалите Covid-19. От началото на юли, в един от най-реномираните местни хотелски комплекси, бе открит медицински център, оборудван с най-модерната апаратура, който работи с клиенти по различни програми за възстановяване на здравето.

Климатичните дадености на Родопите са известни отдавна. Установено е, че въздухът там е наситен с отрицателна йонизация, до 40 пъти по-висока от градовете,  както и с фитонциди, благоприятни за имунната система. Характерни за тази част на Родопите са многото слънчеви дни, ниската влажност и почти липсващите мъгли в района.

Съставил: Венета Николова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

У нас или в чужбина? Към 1 млн. българи ще пътуват по празниците

Тази година времето е на страната на българския туризъм!   Благодарение на безпрецедентно високите температури, уикенд почивките на планина или на село се "активираха" още в началото на април. Топлото време изкара на плажа и първите нетърпеливи..

публикувано на 30.04.24 в 05:15

Започнаха проверките за нелоялни практики при организирани туристически пътувания

По повод предстоящия активен сезон Министерството на туризма започна проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания. Двама от проверените до момента туроператори не са предоставили удостоверение за извършване на..

публикувано на 27.04.24 в 14:13

Над ждрела, поля и реки – къде са най-красивите панорамни площадки в България?

Можете ли да опознаете България от птичи поглед, без помощта на дрон или на летателен апарат ? Отговорът е да, панорамните площадки са именно за това. Те са изградени високо в небето и разкриват спиращи дъха гледки към ждрела, заснежени върхове,..

публикувано на 24.04.24 в 13:15